sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Tammikuun tapaaminen

Kiltatapaamisessa suunnittelimme huhtikuussa pidettävää Aluepäivää Konnevedellä. Mietimme mitä uutta tektstiilitaiteilija Sirpa Hasa voisi tarjota tilkkutyöntekijöille ja mielestämme keksimmekin hyvän idean tutustuttaa kävijöitä batiikkivärjäyksen saloihin Sirpan luennon, työnäytöksen ja batiikkileimasimen ja kannun kokeilun kautta.

Tuulikin vehnäjauhobatiikkinen lintu.
Meillä on onnea, sillä saimme joukkoomme käsityönopettaja Maijan, joka on innostunut tilkkutöistä. Maija on muuttanut perheensä kanssa tänne Keski-Suomeen. Esitelimme Maijalle meidän killan vireää toimintaa ja huomasimme iloksemme, että olemme kiltamme 20-vuoden toiminnan aikana tehneet monenlaista. Olemme järjestäneet näyttelyitä, tilkkupäiviä ja aluepäiviä ja vuosittain olemme osallistuneet tilkkupäiville ja kesänäyttelyihin.

Tarja kertoi ja näytti meille miten tehdään kalanruotomallia joko suoralla saumalla tai kaarevalla saumalla.Tarja oli tehdnyt upean seinätekstiilin äidin vanhoista kapioista ja toisen isomman lahjoitustyön hän oli tehnyt useammasta muovikassillisesta miesten kravatteja. Upeita töitä, joita valokuva ei jäljellä, valitettavasti!

Yksityiskohta Tarjan työstä.
Tarjan tekemä tyyny kalanruotomallilla.
Kalanruomalli käyrälläsaumalla.   

Tarja ja Aini näyttävät Tarjan kalanruototyötä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti